Att ta emot hjälp

Om du önskar hjälp eller någon att umgås med så ring eller besök Frivilligcentralen för en första kontakt. Du som är mottagare kommer sedan att få träffa vår frivilligsamordnare, du får då berätta om dina önskemål och vi diskuterar bästa sätt att tillgodose dem. Insatserna är kostnadsfria men du kan behöva ersätta den frivilliga för ev. resa och/eller måltid beroende på uppdragets längd. Alla våra frivilliga har skrivit under ett tystnadslöfte när det gäller dina personliga förhållanden. De ska också följa vår barnskyddspolicy samt fr.o.m. 2018 lämna in ett utdrag ur belastningsregistret.

Ett frivilliguppdrag kan se ut i stort sett hur som helst. Vi utgår helt och hållet från dina önskemål. Tanken är dock att vi ska komplettera kommunala tjänster och betaltjänster vilket innebär att vi inte tar uppdrag som ska genomföras av t.ex. hemtjänst/boendepersonal eller som går att köpa, t.ex. fönsterputsning. Kontakta oss och tala om vad du önskar hjälp med så gör vi vad vi kan för att lösa det. Här är några exempel på de uppdrag våra frivilliga gör idag.

Besök
En frivillig kan komma hem till dig, ta en kopp kaffe tillsammans, gå på en promenad eller bara umgås en stund.

Ledsagning/sällskap
Känner du att du behöver sällskap och/eller hjälp när du ska ut på någon aktivitet eller göra något ärende? Frivilligcentralen har frivilliga som kommer hem till dig och följer med dig på de aktiviteter du vill göra.

Mormor/farfar-kontakt
I dagens samhälle är det många barn och vuxna som saknar kontakt med någon från en äldre generation. Frivilligcentralen i Norrköping kan hjälpa till att hitta en extra mor- eller farförälder.

 

Det finns även möjlighet att få hjälp genom Norrköpings kommun. För att få hjälp till barn och unga, ansöka om boendestöd, familjehem, hitta dagverksamhet, ansöka om färdtjänst med mera, följ länken nedan.
www.norrkoping.se/stod-och-omsorg.html

För dig som är över 67 år och behöver få hjälp med praktiska arbetsuppgifter, kontakta kommunens Fixartjänst.
www.norrkoping.se/stod-och-omsorg/aldreomsorg/fixartjanst.html